Camilla D'errico

2010-07-26, 17:12:46 / Kategori: Inspiration

Bilder från Camilla D'errico.

eoighfboi9vyhtkrigujhbvrkigyh
!!!!!!!!!!!!!
Jag och Emma har planerat att beställa ipodfodral från gelaskins.com för deras motiv är helt sinnessjukt coola.
Jag fastnade direkt för två stycken, och det är de motiven ni ser på bild 2 och 6. Emma kollade upp vem som ritat dem och hittade Camilla D'erricos blogg. Alltså hennes stil när det gäller illustration och målningar är helt jävla underbar. Allt är så sockersött och fint med djuren men ändå sorgliga på samma gång. Inspirationen som man kan hämta från hennes bilder är oändlig, och jag vill bara sätta mig ner och måla och aldrig slutaaaaaa!

Meeeen, det går inte. För nu drar jag strax till sannegården med Louise och Emeloooooj. Tar med kameran! <:

Old school

2010-07-25, 19:58:06 / Kategori: Fotografier







Tagna med Nikon D80 + Nikkor AF 50/1,8D

Hahah, jag antar att ni trodde en helt ny svindyr kamera, right?
Hell no, den här puddingen hittade jag för 50-lappen på en loppis typ, haha. Eftersom jag inte hade något bättre för mig så kunde jag lika gärna hänga med mam&pap + ölandsborna till nåt....2nd hand/antik/loppisställe. Och där bara låg den och skräpade. Jag är inte direkt någon expert på gamla kameror men som tur är kan pappa en del om dem. Det är i vilket fall en Afga Silette LK efter min research, från 60-talet och gjord i tyskland. Optiken är 45mm f2,8. Så det är ju inte illa pinkat. Den ser bra ut på min hylla möhö. Nu ska jag bara köpa en film också och se om bilderna är något att ha. Jag hoppas bildkvalitén är lite sådär..halvdålig och..gammal helt enkelt! Haha, det är så fint. : D 


Life in a day

2010-07-25, 16:50:26 / Kategori: Inspiration


De som känner mig vet att jag slaviskt följer en hel del användare på Youtube. Och igår la en av de jag gillar allra bäst, JoeNationTV, upp en video som egentligen var ett bidrag till Life in a day - ett projekt på Youtube där man filmar en händelse eller en del under en dag och skickar in som bidrag. De bästa och mest originella filmerna sätts sedan ihop till en långfilm, om jag förstått det rätt. Jag skummade bara igenom infon igår haha D:

Anyway. Joe är en kille ALLA borde kolla in. Fan vad rolig han är. Blev lite smått chockad igår när jag såg den här seriösa och jättefina videon. Ni måste verkligen se den. Han filmar med en Canon EOS 7d, och allt är bara så fint! Hans sinne för detaljer och uttryck i en video är helt underbaaart. Kolla in den HÄR.

Måste säga att det känns lite förjävligt att jag inte satsade på att köpa en Nikon D90 på avbetalning i julas istället för D80:n. Jag vill kunna filma! Jag får sån otrolig inspiration av såna här filmer, och tänk vilka fina filmer det skulle kunna bli med mitt 50mm. GAH. Det är bara att börja spara D: Jobblön om två veckor och min födelsedag om snart en månad. En bra bit på vägen iallafall, YAY.

Ran...dom

2010-07-25, 15:54:48 / Kategori: Vardag


Random bilder från Berlin jag inte visat än. <: Bara för att jag ska ha något att lägga upp, haha. Jag såg att jag hade ett utkast sparat så nu kan jag väl lika gärna slänga upp bilderna. <:

pic 1. Utanför riksdagen.....typ. haha.
pic 2. Åt på vapiano som låg på en liten innergård vid en av de största och mest trafikerade gatorna i hela stan.
Och man hörde inte ett skit därifrån. Underbaaaart, haha. Fattar inte varför man inte öppnar Vapiano i Göteborg? Det finns ju i sthlm och det är så jävla gott! Massa goda pastasallader och man får välja bland massa roliga pastasorter själv. Hahaha, fan vad nördig jag låter men ni som känner mig vet ju att min största passion är PASTA. Jag lever på det.
pic 3. Tjejtoaletterna inne på Galerie LaFayette var så fina så det behövdes dokumenteras, ahah <:
pic 4. Second hand-paradis en bit utanför storstan, fanns så mycket så man inte ens orkade kolla igenom hälften haha D:

Så vad händer annars då? Jo dagsplanerna blev mer eller mindre förstörda pga vädret :< Jag och Michelle hade planerat att steka på stranden eftersom det skulle bli fint idag, men visst öser det ner när man vaknar. Tack för den :< Så nu är jag istället social (ehhhrrm) med min faster och farbror som kommit hit ända från Öööööland. Och man hör på pappa hur hans småländska träder fram ännu mer än vanligt när andra smålänningar kommer hit. Glad att jag inte ärvt den dialekten, hur mysig den än är haha.
Annars så har helgen spenderats i stallet och med Michelin. <: Beauty är skadad så i fredags red vi i paddocken med Azzim och Didde. Och igår red jag ut med Azzim och Michelle valde att plågas och motionera bredvid. : D Hon hängde på bra i början men hon vägrade hänga på i galoppbacken på hemvägen haha :<

Alltså fan vad jag bara tjötar. Antar att vi göteborgare gör så. D: Menmen, lite senare lägger jag upp ett par bilder. För jag har nämligen köpt en ny kamera! Yeeeeep you heard it! Späännande va?




Alexanderplatz

2010-07-14, 23:11:37 / Kategori: Fotografier




Alltså...vårt hotellrum. Mest skumma jag någonsin bott på. Som ni ser var tvättstället och hela alltet bredvid sängarna, det fanns liksom inget badrum. xD Men haha, att ha SAMMA dörr till både toa och dusch tar ju ändå priset! Ni ser glasdörren som är stängd på bilden? Där stänger den för duschen, och man bara vänder på den för att stänga för toan. Haha. SKUMT.

Andra bilden är utsikten precis utanför fönstret, tagen vid 23-tiden ungefär tror jag genom fönstret. Extremt dåliga ljusförhållanden alltså. D: Därför är den så brusig. :< Men iallafall, där ser man hur sjukt högt Tv-tornet är! Uppe i 'discobollen', eheh, är det en restaurang. Jag blev liksom imponerad när jag åt uppe i Gothia Towers en gång, haha. Vad kan det vara liksom? 50 meter över marken?
Men åkt upp i tornet har jag gjort iallafall, gissa om man får lock för öronen. Och gissa om man bara ville krypa längs golvet och helst av allt åka ner igen, hahaha. Det ville fan jag iallafall xD Fast det är väl inte värre än våning 80 på Empire State Building där man går UTOMHUS och vinden pinar en i ansiktet! Haha usch usch usch.


NU blir det duschen, haha.

Summertime and livin' is easy

2010-07-14, 22:57:52 / Kategori: Fotografier

















Foton tagna med Nikon D80 + kitobjektiv 18-55/3,5-5,6

Sån jävla skön dag och kväll vid Sannegårdshamnen med Louise, Alvina och Emelie idag. : D
Alltså åh, har alltid velat bo i Eriksberg. Så fint fint fint fint överallt!
Haha jag fattar inte varför jag tog cykeln istället för moppen dit, men fan vad härligt det var att cykla hem i kvällssolen! Sommarkvällar är GULD.
Och nästa helg gör vi en favorit i repris och flyttar ut till Louises landställe = mer sol och bad. YAY.

Lägger antagligen upp fler bilder från Berlin idag btw. <: Nu blir det till att hoppa in i duschen möhöh.
ciao

Berlin#2

2010-07-14, 00:45:47 / Kategori: Fotografier







Foton tagna med Nikon D80 + kitobjektiv 18-55/3,5-5,6

1. Brandenburger Tor
2. Friedrichstrasse
3. Vårt hotell vid Alexanderplatz
4. Alexanderplatz


Höhö, lite random bilder från resan. Alltså åh, jag verkligen njuter när jag är utomlands för det finns så mycket som inte finns hemma. Som typ STARBUCKS! Blev överlycklig när jag hittade ett precis utanför hotellet haha :'D
Varför öppnar man inte Starbucks i Sverige? Varför ska vi envisas med att ha Franks Coffee och Espresso house? :(
Anyway. Vi testade ett nytt hotell denna gången. Vi har bott på samma hotell fem gånger så det kändes som om det var dags att byta, haha. Vi tog Park-Inn, som har 37(!) våningar. Och vi bodde på 27. 8D. Hotellet är 150 meter högt och ändå är man inte ens halvvägs upp för TV-tornet (bild 4) som ligger precis utanför fönstret, haha.

Något som skrämde skiten ur mig var när jag satt i fönstret och åt - och ja, jag vet, random ställe men utsikten ftw! - min bagel från Donkin' Donuts och så flyger det plötsligt förbi en människa utanför fönstret. Fallandes ner mot marken, alltså. Gissa om jag satte min bagel i halsen innan jag spottade ut den över hela golvet, eheh.
Det visade sig att man kan tydligen hoppa bungyjump från hotelltaket för en peng om man känner för det. NÄMEN!
Jag menar, att hoppa ner mot vatten kan jag förstå. Men....asfalt? Nah, inte så lockande.

Haha, jag gillar att jag bara uppdaterar nattetid typ (y)
Ska bättra mig! Men idag har jag degat hos Therese i x antal timmar så det fick bli så här igen mehe.
NATTI

Philharmonie

2010-07-13, 00:18:06 / Kategori: Fotografier













Foton tagna med Nikon D80 + kitobjektiv 18-55/3,5-5,6 i brist på annat bra stadsobjektiv :<

Här kommer första bunten med bilder från när jag var i Berlin i veckan :D Dessa bilder är faktiskt tagna sista kvällen, möhö. Vi gick längs floden Spree och bland alla urgamla muséer som är byggda i egyptisk stil och sen förbi Berliner Dom (bild 1,6).
Rubriken till inlägget är egentligen ett namn på en konsertarena i Berlin, men tyckte det passade så bra in till de här bilderna, haha : D
Alla namn på byggnader och stadsdelar i Berlin är så grymt fina. Några stadsdelar är Charlottenburg, Shöneberg, Wedding, Ruhleben (= lugnt/fridfullt liv), Weissensee (= vitt hav) osv osv. Varför kan vi inte ha såna namn här i Götet? haha. D:

Hade en awesome helg i en grym stad iallafall, och med 39 grader varje dag! Helt sinnes. Gick knappt att vara ute, och jag vet inte hur mycket cola och glass jag köpte på de fyra dagarna. Mycket pengar brändes där alltså, haha.

Berättar mer om resan och lägger upp fler bilder imorgon antar jag, för nu är jag så sjukt trött.
Niiiiiight.

Won't be long

2010-07-07, 22:15:02 / Kategori: Vardag

Sist jag fotade michelle.

Sitter här och häller i mig Pepsi (colan är slut bleh) och försöker få i mig lite popcorn jag har kvar sen tidigare ikväll då jag, Michelle och Natalie var på Eclipse. <:
Men eheh, det går inte så bra. Fan vad ont mina tänder gör! Jag får panik. Har lust att gå ner i verkstan och bara ta första bästa tång och knipsa av metallskiten. Har inte ätit nåt på hela dagen typ - blev så desperat att jag drog till Coop innan bion och köpte BABYMAT = behöver inte tuggas. Haha. Så vi värmde upp det på donken sen så jag skulle få någonting i mig iallafall xD
Well well, jag får väl hålla ut. D: Tänk vad fint det blir sen möhö. Dock är det väldigt avlägset just nu, haha.

Anyway. Sticker till Berlin tidigt imorgon bitti så jag borde verkligen packa nu. Igen. Hatar det D:
Har skrivit två fulla papper med ställen jag måste till, hahaha. Har inte varit där sen jag var...10? Så det blir skitkul, för Berlin är verkligen en helt übergrym stad! Me liek.

Resväskan kallar. Hörs nästa vecka!
BTW! Juste, hela min poäng med detta inlägget, och framför allt bildvalet haha, var att jag har ännu en lite halvgalen bildidé jag spånat lite på! Så det ska fotas det första jag gör när jag kommer hem. Måste skriva ner allt så jag inte glömmer det, haha. Sen övertalade jag Louise och Alvina för ett par dagar sen att jag ska fota dem också. NAJS.

ciao!

Peace & Love 2010

2010-07-06, 20:18:40 / Kategori: Vardag

Alla bilder lånade härifrån (förutom bild 2 från peaceandlove.se)

1. jag, michelle, julia och jenni i kön
2. sista kvällen, under jay-z
3. jenni smygfotas möhö
4. jay-z
5. johnossi
6. julian casablancas
7. kent


Varning för långt inlägg ppl. Sluta läsa nu om ni inte vill höra på mitt festivalsvammel.
Först av allt - jag hade inte tillgång till någon kamera = inte en enda festivalbild GAH. Hemskt, jag vet. Next year huh? :3

Iallafall. Fan vilken underbar vecka det har varit, även om jag är otroligt lättad över att vara hemma. D: Vi som jobbade fick ju slita som djur i 30 graders värme varje dag så hur tärda vi var efter det kan ni ju gissa, haha.
Vi har så gott som inte sovit alls på fyra dygn, och jag fattar seriöst inte hur vi kunde komma upp 07.00 varje morgon och vara vakna till småtimmarna, då vi skulle upp igen. Vi levde på typ dextrosol och vätskeersättande tabletter som vi fick utav våra arbetsledare för att vi inte skulle.....dö...typ. D: haha.
Hur som helst - att stå allra längst fram och mosas mot staketet så att luften försvann under kent gjorde allting värt det. Deras spelning på P&L var den bästa jag nånsin varit på. Det finns inget band i världen som kan jämföras med dem, varken på skiva eller live.
Och att stå längst fram på Julian Casablancas....åh. Jag och Jenni sprang som idioter ända från campingen bort till festivalområdet en kvart innan han började spela eftersom vårat tält bråkade nåt förjävligt med oss, haha.
Men vi lyckades komma längst fram! Och fan vad bra han är. Och han körde Strokes-låtar. LYCKA.
Utöver dessa såg vi The hives, Mando diao, Billy Talent, Johnossi, Jay-Z, The kooks, Miike Snow, Mika...uhm.. kommer inte på fler, haha. GRYMT var det iallafall.

Btw. På tal om tältet - fyfan vilka underbara människor det fanns på festivalen. Det tog ca tre timmar för oss att få upp tältet, och även om vi gett upp för längesen och planerade att köpa ett nytt tält på Rusta så kom det hela tiden nya grannar som var fast bestämda att få upp det, haha. Så jävla störda, roliga, sociala och underbara människor överallt.

Men fan vad skönt att komma hem och sova i sin egen säng i TYSTNAD. Hahaha, det gick fanimej inte att sova någonting på campingen alltså. Inte när grannarna pumpar Fanta och rosé och sjunger med nonstop i tre timmar. Inte när alla kommenterar hur rasat vårat tält är och kastar sig in i det för att kolla om någon är där HAHA.
Seriöst, det var så sjukt underhållande att lyssna på allas kommentarer om vårat tält.
''Oh jävlar! Det är ju helt rasat det där tältet!''
''Neeeej stackarna, det har rasat ihop!!! Gud vad jobbigt!! Nej!!!''
''Alltså kolla, det är det här jag snackar om - första dagen och hela tältet går sönder. Fyfan.''


Ahaha, ett lite, liiiite mindre och lättare tält nästa gång satsar vi nog på.
Fan jag längtar tills nästa år! Ny lineup och förhoppningsvis precis lika bra. Åh, med Wolfmother i år hade allt blivit helt perfekt.
Fast tvek på om jag kommer jobba då alltså, haha! Trots alla sköna människor man träffade på under tiden så var det deprimerande att gå och plocka spritflaskor, ölburkar, raviolirester och trasiga stereos (varför ska alla envisas med att slå sönder dem? haha, jag fattar fan inte grejen) medan alla drog och badade i värmen. D:

Btw, en sak till. På tal om Kent. Jag är inte längre en Jocke-look-a-like i käften. Min snea framtand är typ identisk med hans snea framtand och nu är den på väg mot att bli rak! Yes, jag är braceface nu. YAY. =D typ.
Det gör sjukt ont och jag kan inte äta någonting. :< Det känns som om någon jävlas med mig och drar i hela överkäken för att sedan släppa innan den precis lossnar... och sen börja dra igen... osv. Haha.
Alltså, att sätta i den var då ingen höjdare. Mitt uppe i mina smärtor när hon drog åt tråden så kommer det nån random tandläkare följd utav en hel hjord andra tandläkare bakom, helt överlyckliga allihopa. Och så ropar den första att hon bara MÅSTE visa sitt barnbarn som hon har med sig till jobbet. Det skrattas och det skrockas och alla samlas runt mig där jag ligger med blottad mun och en massa skrot i käften. Hon med barnbarnet böjer sig ner mot mig(!?!?) av någon anledning för att visa det invirade lilla barnet och ler upp till öronen, och liksom vafan, ska jag le tillbaka då eller? Eller fattar hon att det var fysiskt omöjligt för mig just då? Jag ville ju inte verka elak, så jag försökte le tillbaka.... och då släpper en av slangarna i munnen så det sprutar upp vatten i ansiktet på mig. :)
Näe, seriöst, spara era babykalas till efter arbetstid will ya? D:
Så slipper vi bli blöta.

Nuuu ska jag bedöva mina smärtor med glass och alvedon. Och jag har hyrt Avatar. Ja, jag är så tråkig att jag ser filmer om och om igen. =D
PÅ TORSDAG FLYR JAG HEMMET IGEN! 2nd hand-meckat Berlin - here I come!

ciao folks